En tråkig månad

Februari har varit en riktigt tråkig månad. Snö, snö och åter snö, dubbla hyror att betala, mycket stress, samt  världens förkylning i en vecka (som iofs börjar gå över nu, tack och lov). Inte konstigt att inspirationen har trytit med dålig eknomi och allmän tristhet.

Det jag däremot lyckades shoppa i mitten av februari var två ögonskuggor på Make Up Store-outleten i Stockholm (den på Drottninggatan nästan bredvid Shock). En turkos och en Limegrön. Personligen tyckte jag båda funkade bra tillsammans med en mörkgrön ögonskugga jag redan hade, så det var bra köp för min del :)



iofs kommer jag betala dubbla hyror även i mars, men nu vänder det! Våren kommer (idag har snön smält lite och det har droppat från taken), i helgen blir det flytt till ett nytt boende som troligen blir lite mer permanent, en resa till Göteborg är inplanerad och det är faktiskt ljust ute när man står och väntar på bussen! Awesome!

Imorgon ska jag ta och färga om håret som är i gravt behov av ny färg, och dessutom har jag tittat upp vad mitt nästa skönhetsköp nog ska bli. Jag är lite i behov av en ny ansiktscreme och tänkte att jag skulle prova något från The Body Shop och lyxa mig lite när jag ändå fyller år snart. Det lutar starkt mot deras Seaweed Mattifying Day Cream då den verkar passa min hudtyp bra och verkar ha fått ganska bra recensioner, så det ska bli spännande!

Det här med second hand...

Nu när jag bor i Stockholm har jag förmånen att välja och vraka mellan MASSOR av second hand-butiker jämfört med en, kanske på sin höjd två i de flesta andra samhällen jag bott i - i Kiruna fanns det knappt någon klädinsamling så vitt jag visste, tror sån't mest sköttes på privata loppisar isf. Nåväl! Ibland hittar man fynd, ibland ingenting. För snart två veckor sedan bestämde jag mig för att leta skjortor på second hand. Jag kände för att vilja ha möjligheten att vara lite seriös när jag går ut på praktik, och då nya tjejskjortor på exempelvis H&M oftast går loss på 200 kr ville jag kolla second hand-alternativet först. och visst, en svart skjorta för 35 och en ljus för 65 fick följa med mig hem från Stockholms Stadsmission.

Dessutom, tack vare en väninna med ögon som en örn, följde två relativt oplanerade plagg med mig hem. Impulsshoppa kanske inte är superbra, jag är bergsäker på att jag kommer använda dessa tills de ramlar av mig!

Jag gillar verkligen att gå och sukta på Shock och dylika butiker. En plagg är löjligt överdesignade, men en del kläder där gör mig glad! Dock blir det sällan shoppat där, eftersom jag är en snål jävel. Så, när en tröja från märket Living dead Souls hittas på Stadsmissionen för 65 kr är det klart den följer med hem! Den randiga visar den fatastiska luvan med kattöron (eller jävulshorn?), men det är modellen med dödskalletryck jag äger. Inte mig emot, jag gillar dödskallemönster nå't sjukligt mycket X)

Jag har den senaste tiden varit sugen på en längre jacka till våren/hösten, och den här trechcoaten i manchestertyg från H&M hittade min väninna på Myrornas för 105 kr. Klart man slår till, jag längtar redan efter mildare väder så jag kan ha den!

Så visst, second hand kan vara aldeles awesome när man hittar trevliga prylar och plagg! Möbler visste jag redan är ganska oslagbart på second hand, men kläder har det alltid varit lite si och så med. Tills nu villsäga :) Jag ska helt klart kolla in stadsmissionen och myrornas nästa gång jag är ute efter plagg innan jag köper nytt!