Sån't som ser knas ut på galjen, men man kärar ner sig i när det sitter på kroppen

Jag började känna att min svarta trenchcoat jag köpte på second hand - trots att den är typ min favoritjacka - började bli på tok för varm för det fina majvädret och begav mig ut till second hand-butikerna på söder i jakt på en jacka. Det funkade inte så bra, men då jag hade ärenden i Liljeholmen så begav jag mig till Liljeholmtorget, hittade en St. Erikshjälpen där och fick syn på två jackor. Den ena av dem såg inte alls ut som den typ av jacka som skulle sitta bra på mig, men det var någon detalj på den (närmare bestämt kragen egentligen) som fick mig att vilja prova den ändå, och såhär i efterhand är jag glad att jag gjorde det.

60 kronor kostade den, och det tyckte jag helt klart den var värd! Stora fickor att ha mobil och busskort i, tunn nog att vara en sommarjacka och både ledig och lite fancy på samma gång, I like!

Dagens öga - geisha


Den här sminkningen fick mig att tänka lite på geishor...en blandning av Ninja Minerals Kaos Kitte och MAD Minerals Illegal, och lite av MAD Minerals Snow Angel. Har börjat prova på det här med eyelinerpenna, denna är IsaDoras FineLiner Eye Stylo. Har ingen erfarenhet av andra pennor, men såhär i början känns det lite knivigt. Ibland blir det bra resultat, ibland mindre bra.

Dagens öga - brunt/koppar


Provade att blanda Sultry Cafe och Copper Foil från mad Minerals. Vet inte riktigt om jag gillade resultatet.  Jag misstänker dock att Copper Foil funkar bäst över en annan skugga då den mest verkar bestå av kopparglitter :)

Dagens öga - Grönt!


En några veckor gammal sminkning med de nya färgerna från MAD Minerals. Mischief, Chance och Shrine.

Min beställning från MAD Minerals

Som jag kanske berättat innan så fick jag i födelsedagspresent välja 15 pigment från MAD minerals, och jag fick dem kanske två veckor efter beställningen var satt! Jag har provat på lite färger nu och känner mig helt klart nöjd med många av dem! En del tror jag jag måste ge en chans till eller prova i kombination med något annat, men på det hela är jag väldigt nöjd med mina val.

Färgerna jag valde var Islander, Snow Angel, Cobolt, Illegal, Sunstone, Gossip, Copper Foil, Shrine, Sour Apple, Chill Out, Sultry Cafe, Mischief, Cat's Eye, Rebel och Chance. Det var helt bisarrt hur svårt det var att välja färger, det finns så många toner, och hur vet man vilken ton eller finish som passar en? Spännande ivf! :)

Gammal VS ny

För någon månad sedan flyttade jag från mitt gamla inneboende till ett nytt. Det jag saknar mest är tillgång till en aldeles egen toalett.

Som det ser ut i dagsläget delar jag med 3 andra hushåll, så för att vara lite solidarisk har jag tilldelat en del av mitt rum till en sminkhörna. Dey är väl till viss del lite bökigt, men jag har vant mig, och mtp på omständigheterna känns det helt klart bättre att få bre ut sig och ta så mycket sminktid man behöver i sitt rum än att hålla upp toaletten ifall de andra grannarna behöver den på morgonkvisten ;)

Som synes är det så plottrigt att det nästan rinner över, men jag har mitt system ;) Och spegeln funkar jättebra, hade tur att hitta den på IKEA för 70 spänn! inte dumt säger jag!

Orange:a och mintblå naglar


Fick lite beslutsångest när jag skulle lacka mig, så det vart tvåfärgat. Det blåa är H&M's "Bella's Choise" och det aorange:a är från L'oreal. Hade även blåa ögonskuggor från MAD Minerals, Cobolt och Chill Out. När vi snackar ögonskuggor fick jag ju en riktigt trevlig present från min kära vän H som lät mig välja 15 ögonskuggor från just MAD Minerals (dessa två kom från just den beställningen också). Det var riktigt knivigt att välja bland allt fint, men jag lyckades efter ett par dagar och förra veckan kom min beställning :) Vi får se om det blir ett inlägg om dessa färger någon dag!